Overige methoden proof

Naast kerntrekken, uitboren of klopsleutels zijn er ook nog andere methoden die inbrekers veel gebruiken. Deze hebben wij hieronder opgesomd, uiteraard samen met een oplossing. Over het algemeen zijn dit zeer eenvoudige en voor de hand liggende methoden/oplossingen, toch herkennen veel mensen de gevaren niet!

 

  raam deur openbreken Raam/deur openbreken. Met een koevoet of schroevendraaier wordt de kier van een raam of deur geforceerd, waarna de inbreker toegang heeft tot de woning. Een oplossing is om de kier zo klein mogelijk (of helemaal geen) te maken door gebruik te maken van kwalitatieve kozijnen en goedgekeurd hang- en sluitwerk.

 

raamsluiting

Gaatjes boren. In de buurt van een slot wordt een gaatje geboord met een boormachine. Hierdoor kan een lang en smal voorwerp, zoals een schroevendraaier, de sleutel of raamsluiting omgedraaid. Haal dus altijd sloten uit het slot en plaats raamsluitingen die niet op deze methode zijn te openen.

 

flipperen Flipperen. Met een creditcard, bankpasje of ander gelijkwaardig materiaal wordt aan de buitenkant de sleuf van het slot teruggedrukt. Een mogelijke oplossing is een beveiligingsstrip te plaatsen en de deur op een nachtslot te gooien.

 

Hengelen. Via een lang stuk ijzerdraad of een omgebouwde kledinghanger wordt geprobeerd de deurklink om te draaien via de brievenbus. Een mogelijke oplossing is om een brievenbus afschermer te plaatsen of de deur op een nachtslot te doen.hengelen

 

bulgaarse methodeBulgaarse methode. Bij oudere sloten steekt de cilinder vaak uit het slot, waardoor het slot makkelijk met een tang kan worden afgebroken. De oplossing is om goedgekeurd veiligheidsbeslag te kopen die maximaal 3mm uitsteken.

 

Ramen/deuren laten openstaan. Hoewel het vanzelfsprekend is om deze dicht te doen, zijn er toch nog steeds mensen die dit gevaar niet inzien. Sluit daarom altijd ramen en deuren, ook bij zomerse dagen.

 

Babbeltruc. U laat mensen binnen na een leuk praatje aan de deur. Als deze personen weg zijn komt u erachter dat er spullen weg zijn. Laat daarom alleen bekende en vertrouwde personen binnen!

 

Lockpicking. We hebben geen aantoonbare cijfers kunnen vinden dat deze manier van het openen van sloten (veel)gebruikt word. Er zullen vast en zeker gevallen van bekend zijn, maar volgens ons is dit een veel gehypte niet gebruikte methode.